Corfu heeft als één van de Ionische eilanden veel bezienswaardigheden. Het ligt ten westen van het Griekse vasteland en heeft een rijke geschiedenis. De natuur rondom Corfu is prachtig groen en veelzijdig.

Mooie Bezienswaardigheden Corfu

Corfu stad heeft een heleboel bezienswaardigheden en dan vooral veel historische bezienswaardigheden. De Kathedraal van Panagia Spilootissa, kerk van Sint Spiridon en het Platiteraklooster zijn hier voorbeelden van. De invloeden van de Engelsen en Venetianen zijn nog duidelijk zichtbaar.

Armeni Vraila

In de plaats Armeni Vraila staat het Archeologisch museum van Corfu. Hier kun je leren over verschillende opgraven voorwerpen, het ontstaan van Corfu en nog veel meer. Ook wordt hier de tempel van Atremis tentoongesteld.

Het Korissionmeer

Het Korissionmeer is een bijzonder mooi meer en behoord tot een stuk beschermd natuur. Het meer is zelf verbonden met de zee. Er zijn duinen en bos in de buurt van het meer. Er komen dan ook veel veel vogelspotters na deze plek over de verschillende soorten te bekijken. In de dorpen dichtbij heeft de tijd zo goed als stil gestaan, en lopen hier nog vrouwen in klederdracht en ze bakken nog op traditionele manier hun brood.

Kasteel op Corfu

Er is zelfs een Byzantijns kasteel op Corfu, het ligt op de top van de hoogste berg aan de kust. Het kasteel is zeker een bezoekje waard. Aan de oostkant zit het kasteel verwerkt in de rotsen. De klim, hoe zwaar die ook mag zijn, is zeker het bezoek waard. Als je eenmaal boven bent kun je genieten van een prachtig uitzicht over de zee en het eiland. Gelukkig zit er ook een restaurant boven op de top waar je even kunt uitrusten.

Het vissersdorp Kavos ligt op het meest zuidelijke puntje van Corfu. Dit is één van de favoriete bezienswaardigheden van mensen die hier komen om te vissen. Je kunt hier natuurlijk meegaan op een boot en verschillende watersporten beoefenen. De boottochten gaan naar afgelegen delen of naar andere eilanden die in buurt liggen. Ook kun je een visgids huren waarmee je dagje kunt gaan vissen op zee. Je kunt natuurlijk ook gewoon vanaf het strand gaan vissen. Er zijn ook een aantal goede restaurants die zeker een bezoekje waard zijn.

Het paleis op Corfu

Het Achilleion paleis op Corfu is gebouwd in opdracht van keizerin Elisabeth van Beieren, ook wel bekend als Sissy. Nadat haar zoon overleden heeft ze dit zomerpaleis laten bouwen in Gastouri.

Het paleis is omringd met Griekse beelden in een prachtige tuin. Vanuit de tuin heb je een adembenemend uitzicht over het eiland en de zee. Dit is zonder twijfel een van meest bezienswaardige plekken op heel Corfu, niet alleen vanwege de tragische geschiedenis maar ook vanwege zijn schoonheid.

Corfu heeft qua bezienswaardigheden een hoop te bieden, oude gebouwen, musea, pittoreske dorpjes en mooie havens. De gastvrije bevolking van Corfu staat klaar om je te helpen als je hulp nodig hebt.