Informatie Kerkyra

Kerkyra ligt aan de oostkust van het Griekse eiland Corfu. Kerkyra is ook de hoofdstad van Corfu. Dit zorgt ervoor dat de stad een rijke cultuur heeft en daarnaast heeft de stad ook veel bezienswaardigheden. Kerkyra telt ongeveer 50.000 inwoners het hele jaar door. Alleen in de zomer loopt dit aantal op. Dit door alle toeristen die hier graag vertoeven tijdens de zomermaanden.

Kerkyra was Venetiaans, tot 1780. Dit heeft ervoor gezorgd dat de bouwstijl van de stad nu nog steeds veel Venetiaans is. Kerkya heeft een prachtig Oud Fort welke een heel mooi uitzicht over de stad geeft. Liston is een van de bekendste wijken van Kerkyra en vanaf de Esplanade heb je een goed uitzicht over deze wijk. Corfu heeft een mooie kerk: St. Spiridon. Hier zijn de Venetiaanse invloeden nog goed duidelijk en hier kan een mooi stukje cultuur gesnoven worden tijdens het bezoek aan deze stad. Daarnaast heeft Kerkyra nog een aantal musea welke het bezoeken zeker waard zijn. Bijvoorbeeld het Byzantijns museum of de stedelijke kunstgalerie.

Mon Repos in Kerkyra

Mon Repos is een neoklassieke villa welke in Kerkyra staat. De Britse diplomaat Frederick Adam heeft deze gebouwd in het jaar 1831. In 1864 kwam deze mooie vila in de handen van de Griekse koning George I. Daarnaast was Keizerin Sissi ook te gast in Mon Repos. Mon Repos heeft een hele mooie grote tuin waar nog een aantal ruïnes van de Dorische Tempel staan. Deze tempel komt uit 500 voor Christus. Mon Repos kan Kerkyra de hoofdstad van Corfudagelijks bezocht worden, dit is gratis. De openingstijden zijn tussen 8:00 en 18:00. Wanneer men bij Mon Repos is kunnen meteen de overblijfselen van Palaipolis gezien worden. Deze staan recht tegenover de villa.

Stedelijke kunstgalerie

Deze kunstgalerie opende pas in 1995 zijn deuren. De galerie bevindt zich in de oostvleugel van het paleis van St Michael en St George. Voordat men het museum inkomt, zie je de prachtige tuinen welke voor het museum gelegd zijn. In het stedelijk museum zijn vooral werken uit de 19e en 20e eeuw te vinden. Daarnaast heeft het museum ook een aantal middeleeuwse werken. Nacht in Corfu van George Samartzis hangt hier bijvoorbeeld.

Byzantijns museum

Het Byzantijns museum bevindt zich in de kerk Panagia Antivouniotissa. Hier zijn vooral Byzantijnse werken te zien uit de 16e eeuw. Er kunnen hier ongeveer 100 iconen bezocht worden van de 13e tot en met de 17e eeuw.