Stranden voldoen aan de Blue Flag eisen

De stranden van Corfu hebben veel te bieden. Om Corfu heen liggen prachtige stranden en mooi wateren. Er is volop natuur te zien en te voelen in de omgeving. Er zijn zelfs 32 stranden die voldoen aan de Blue Flag eisen, dit houdt in dat ze veilig en schoon zijn.

Het bijzondere Blue Flag certificaat krijg je niet zomaar. Een strand moet aan allerlei belangrijke eisen (33 maar liefst) voldoen. Zo moet een strand schoon zijn, mogen er geen zwerfdieren zoals honden rondhangen, het moet er veilig zijn etc.. Het certificaat wordt per seizoen uitgereikt. Mocht een strand tijdens het seizoen niet meer aan de criteria voldoen, dan kan het zijn certificaat kwijtraken.

De zee die Corfu omringt, zorgt voor een zacht briesje als het warm is en zorgt voor een uniek karakter. Het water is vaak helder en dus geschikt voor het duiken. De stranden zijn goudgeel of wit en bestaan uit fijn zand en kiezels.

Mooie stranden Corfu

Barbati

Barbati ligt ongeveer 19 kilometer van Corfu stad en is een gezellige badplaats dat in het noordoosten van het eiland ligt. Er is van alles te doen, lekker liggen op strand en niet al te veel doen is één van de meeste gekozen opties, maar je kunt er ook voor kiezen om een boottocht te gaan maken of om te gaan water skiën. Ook kinderen kunnen hier veilig op het strand liggen en zwemmen in de zee, dit komt vooral de beschutting van de baai.

Benitses

Benitses is een drukke plaats waar veel toeristen komen. Het heeft een leuke en kleurrijke haven en meer dan genoeg uitgaansgelegenheden. Ook zijn er meerdere watersporten mogelijk in de omgeving. Het strand bestaat voornamelijk uit kiezelstenen.

Dassia

Dassia is ook een drukke toeristische plaats met veel hotels en uitgaansgelegenheden. Ook dit strand bestaat voornamelijk uit kiezelstenen, maar er zijn ook stukken strand die uit fijn zand bestaan, hier staan de bamboehutten waar je kunt logeren.

Ermones

Ermonis is een leuke badplaats dat zo’n twintig kilometer van Corfu stad ligt. Er is een mooie baai waar veel dennenbomen en olijfbomen staan. Volgens een oude legende is Odysseus hier vroeger geweest. Dit is één van de Blue flag stranden van Corfu. Er is een duikschool, de zee heeft hier veel te bieden als het aan komt op duiken. Ook op het strand is het lekker vertoeven.

Glyfada

Glyfada heeft één van de meest populaire stranden van het hele eiland. Het ligt in het westen, ongeveer 18 kilometer van Corfu stad. Hier komen vooral veel Grieken. Er is een prachtig zandstrand, veel hotels en restaurants en het is er mega druk in het hoog seizoen.

Het strand heeft een prachtige groene en vooral een natuurlijk omgeving. Je kunt van alles doen, watersport en lekker relaxen op het mooie strand. Er zijn verschillende sporten die je kunt beoefenen van duiken tot surfen het kan hier allemaal.

Waar je ook heen gaat op het mooie eiland Corfu, je bent verzekerd van een prachtige zon, zee en strand vakantie op één van de mooiste Griekse eilanden. Er zijn veel stranden van rustig tot aan druk en van kiezelstranden tot aan zandstranden. Je kunt heerlijk vertoeven op alle stranden, zowel in het hoogseizoen als in naseizoen.