Boottocht naar de kleine eilanden voor de kust van Corfu voor een dagje strand en snorkelen

Boottocht naar de kleine eilanden voor de kust van Corfu voor een dagje strand en snorkelen

Als je op vakantie bent op het prachtige eiland Corfu, is het zeker de moeite waard om een boottocht te maken naar de kleine eilanden voor de kust. Deze eilanden bieden een ongerepte schoonheid en prachtig azuurblauw water, perfect voor een dagje strand en snorkelen. In dit artikel zullen we de verschillende eilanden en activiteiten verkennen die je kunt ervaren tijdens deze boottocht.

De kleine eilanden van Corfu

De kleine eilanden voor de kust van Corfu staan bekend om hun prachtige stranden en kristalhelder water. Enkele van de meest populaire eilanden om te bezoeken zijn:

  • Vidos Island: Dit kleine eiland ligt op korte afstand van de oude binnenstad van Corfu en is perfect voor een ontspannen dagje strand. Het eiland heeft ook een rijke geschiedenis en was ooit een militaire basis.
  • Paxos: Dit eiland staat bekend om zijn prachtige grotten en rotsachtige kustlijn. Het is een geweldige plek om te snorkelen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van de Adriatische Zee.
  • Antipaxos: Dit kleine eiland staat bekend om zijn prachtige witte zandstranden en turquoise water. Het is de ideale locatie voor een dagje luieren op het strand en zwemmen in de zee.

Activiteiten op de eilanden

Als je een boottocht maakt naar de kleine eilanden voor de kust van Corfu, zijn er verschillende activiteiten die je kunt ondernemen. Enkele van de populaire activiteiten zijn:

  • Snorkelen: De wateren rondom de eilanden zijn perfect om te snorkelen en de prachtige onderwaterwereld te verkennen. Je zult versteld staan van de kleurrijke vissen en koraalriffen die je tegenkomt.
  • Zonnebaden: Met prachtige stranden en helderblauw water, is het onmogelijk om geen zonnebad te nemen op een van de eilanden. Vergeet niet om zonnebrandcrème mee te nemen!
  • Verkenningstochten: Op sommige van de eilanden zijn er paden die je kunt volgen om de adembenemende natuur te verkennen. Vergeet niet om stevige schoenen en voldoende water mee te nemen.

Boottochten en voorzieningen

Er zijn verschillende boottochten georganiseerd naar de kleine eilanden voor de kust van Corfu, die vertrekken vanuit de haven van Corfu. Deze boottochten duren meestal een hele dag en zijn inclusief vervoer, lunch en snorkeluitrusting. Er zijn ook toiletten en kleedkamers beschikbaar op sommige van de eilanden.

Aanbevolen boottocht

Als je op zoek bent naar een geweldige boottocht naar de kleine eilanden voor de kust van Corfu, is de Day Trip to Paxos, Antipaxos and the Blue Caves highly recommended. Deze boottocht biedt een ideale balans tussen ontspanning en avontuur, met voldoende tijd om te zwemmen, snorkelen en genieten van de prachtige natuur. De boottocht is inclusief een heerlijke lunch en vervoer naar en van de eilanden.

Tips voor de boottocht

Als je een boottocht maakt naar de kleine eilanden voor de kust van Corfu, zijn er enkele tips die je in gedachten moet houden:

  • Zorg voor voldoende zonnebrandcrème en water om jezelf te beschermen tegen de zon en gehydrateerd te blijven.
  • Neem een snorkeluitrusting en zwemkleding mee om optimaal te kunnen genieten van het heldere water.
  • Vergeet je camera niet om de prachtige landschappen en onderwaterwereld vast te leggen.

Samenvatting

Een boottocht naar de kleine eilanden voor de kust van Corfu is een fantastische manier om te genieten van de natuurlijke schoonheid van de Adriatische Zee. Met prachtige stranden, helderblauw water en een overvloed aan activiteiten zoals snorkelen en zonnebaden, is deze boottocht een absolute must-do tijdens je verblijf in Corfu. Vergeet niet om voldoende voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals zonnebrandcrème en voldoende water, en geniet van een onvergetelijke dag op deze paradijselijke eilanden!

Corfu