De beste markten en winkels om te winkelen op Corfu

De beste markten en winkels om te winkelen op Corfu

Corfu is een prachtig eiland in Griekenland en staat bekend om zijn schilderachtige dorpjes, mooie stranden en heerlijke Griekse keuken. Ook winkelliefhebbers komen hier aan hun trekken, want het eiland heeft een groot aantal markten en winkels waar je de leukste souvenirs, kleding en lokale producten kunt kopen. In dit artikel zetten we de beste markten en winkels op Corfu voor je op een rijtje, zodat je weet waar je moet zijn tijdens je volgende bezoek aan dit prachtige eiland.

Markten op Corfu

Op Corfu zijn er verschillende markten waar je terecht kunt voor lokale producten, handgemaakte souvenirs en antiek. De meest populaire markten op het eiland zijn:

  • De Oude Stadsmarkt – Gelegen in het hart van de oude stad, deze markt staat bekend om zijn kleurrijke kraampjes en vriendelijke verkopers. Hier vind je onder andere souvenirs, sieraden, lokaal gemaakte producten en handwerk.
  • De Boerenmarkt – Deze markt, ook wel bekend als Laiki Agora, vindt plaats in verschillende dorpen op het eiland. Hier kun je terecht voor verse groenten, fruit, olijfolie en andere lokale lekkernijen.
  • De Antiekmarkt – Op zondagochtend wordt in het dorpje Lefkimi een antiekmarkt gehouden waar je unieke vondsten kunt doen, van meubels tot sieraden en kunst.

Winkels op Corfu

Naast de markten zijn er op Corfu ook tal van leuke winkels te vinden waar je kunt shoppen voor kleding, accessoires en meer. Enkele aanraders zijn:

  • Corfu Stad – In de hoofdstad van het eiland vind je een keur aan winkels, van bekende modeketens tot kleine boetiekjes. De straten rondom de Liston en de Sint-Spiridon kerk zijn populaire winkelgebieden.
  • Kerkyra Gallery – Deze galerie in Corfu Stad biedt prachtige sieraden en kunstwerken van lokale kunstenaars. Hier kun je unieke souvenirs vinden om mee naar huis te nemen.
  • Gouvia Marina – In de jachthaven van Gouvia vind je diverse winkels waar je terecht kunt voor nautische kleding, accessoires en souvenirs.

Handige tips voor winkelen op Corfu

Als je gaat winkelen op Corfu, zijn er een paar handige tips waar je rekening mee kunt houden. Zo kun je het beste in de ochtend winkelen, wanneer de meeste winkels en markten net geopend zijn en de ergste hitte nog niet is losgebarsten. Verder is het handig om contant geld mee te nemen, aangezien niet alle winkels en marktkraampjes creditcards accepteren.

Conclusie

Of je nu op zoek bent naar lokale lekkernijen, handgemaakte sieraden of antieke schatten, Corfu biedt volop mogelijkheden voor een heerlijk dagje winkelen. Met zijn bruisende markten en gezellige winkelstraten is het eiland een paradijs voor winkelliefhebbers. Dus pak je portemonnee en ga op ontdekkingstocht in de leukste markten en winkels van Corfu!

Corfu