Eetavonturen in de bergen: tavernaʼs en dorpsrestaurants op Corfu

Eetavonturen in de bergen: tavernaʼs en dorpsrestaurants op Corfu

Als je op zoek bent naar een echt authentieke eetervaring tijdens je vakantie op Corfu, dan is het de moeite waard om de bergen in te trekken en de taverna’s en dorpsrestaurants te ontdekken die verscholen liggen in de schilderachtige dorpjes. Hier kun je genieten van heerlijke lokale gerechten, gemaakt met verse ingrediënten en doordrenkt van traditionele smaken. In dit artikel zullen we enkele van de hoogtepunten van deze eetavonturen verkennen.

Lokale specialiteiten

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan een taverna in de bergen van Corfu is de kans om te genieten van de lokale specialiteiten. Denk aan gerechten zoals sofrito, een stoofpot van vlees, knoflook, witte wijn en koriander, of bourdeto, een pittige stoofschotel van vis en aardappelen. Andere populaire gerechten zijn pastitsada, een pasta gerecht met vlees in tomatensaus, en bianco, een visgerecht bereid met knoflook, peterselie en citroensap. Deze gerechten zijn vaak gebaseerd op eeuwenoude recepten en zijn een heerlijke kennismaking met de lokale culinaire tradities.

Top 5 lokale gerechten op Corfu:

 1. Sofrito
 2. Bourdeto
 3. Pastitsada
 4. Bianco
 5. Agioritiko

Sfeer en gastvrijheid

Naast het heerlijke eten, is een bezoek aan een taverna in de bergen van Corfu ook een geweldige kans om de lokale sfeer en gastvrijheid te ervaren. Deze restaurants worden vaak gerund door families en de sfeer is informeel en ontspannen. Je kunt genieten van je maaltijd in de schaduw van een oude olijfboom, omringd door de geluiden van krekels en het gezoem van bijen. De eigenaars zullen je met open armen verwelkomen en je laten kennismaken met de warme Griekse gastvrijheid.

Kenmerken van de sfeer in dorpsrestaurants op Corfu:

 • Informele en ontspannen sfeer
 • Prachtige omgeving in de bergen
 • Warm onthaal door de eigenaars

Verse, lokale ingrediënten

Een ander aspect dat deze eetavonturen in de bergen van Corfu zo bijzonder maakt, is het gebruik van verse, lokale ingrediënten. Veel van de producten die in de gerechten worden verwerkt, komen rechtstreeks van de nabijgelegen boerderijen en tuinen. Van sappige tomaten en knapperige komkommers tot olijfolie van topkwaliteit en vers gevangen vis, de smaken zijn ongeëvenaard en dragen bij aan de heerlijke maaltijd.

De voordelen van het gebruik van verse, lokale ingrediënten:

 • Verbeterde smaak en kwaliteit van de gerechten
 • Ondersteuning van de lokale landbouwgemeenschap
 • Minder voedselkilometers en een kleinere ecologische voetafdruk

Een reis om niet te missen

Al met al zijn de eetavonturen in de bergen van Corfu een absolute must voor elke fijnproever die het eiland bezoekt. Door de combinatie van heerlijke gerechten, warme gastvrijheid en prachtige omgevingen, bieden deze taverna’s en dorpsrestaurants een unieke culinaire ervaring die je nog lang bij zal blijven. Dus ga op avontuur, ontdek de smaken van Corfu en geniet van een onvergetelijke eetervaring in de bergen!

Proef met volle teugen!

Corfu