Gemiddelde temperaturen in de zomermaanden op Corfu

Gemiddelde temperaturen in de zomermaanden op Corfu

Corfu, een prachtig eiland in Griekenland, staat bekend om zijn mooie stranden, historische architectuur en heerlijke mediterrane klimaat. In de zomermaanden is het eiland een populaire bestemming voor toeristen die willen genieten van de zon, zee en strand. In dit artikel zullen we kijken naar de gemiddelde temperaturen in de zomermaanden op Corfu, zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan.

Juni

In juni begint het zomerseizoen op Corfu langzaam op gang te komen. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 27 graden Celsius, met veel zonuren en aangename temperaturen voor een dagje aan het strand. De avonden kunnen nog wat koeler zijn, dus het is verstandig om een lichte trui of jas mee te nemen voor de avonduren.

Juli

In juli bereikt de zomer op Corfu zijn hoogtepunt. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 31 graden Celsius, perfect weer om te zonnebaden, zwemmen in de zee en watersporten te beoefenen. De avonden zijn warm, en het eiland bruist van energie door de vele toeristen die het eiland bezoeken.

Augustus

In augustus blijft het warm en zonnig op Corfu. De gemiddelde temperatuur is vergelijkbaar met juli, rond de 31 graden Celsius. De zee is heerlijk van temperatuur en de stranden zijn drukbezocht. Het is een uitstekende maand om te genieten van al het moois dat Corfu te bieden heeft.

Zonuren en neerslag

Gedurende de zomermaanden op Corfu schijnt de zon gemiddeld 11 uur per dag. Dit zorgt voor veel zonuren en een hoge UV-index. Het is belangrijk om voldoende zonnebrandcrème te gebruiken en de warmste uren van de dag te vermijden. Wat betreft neerslag, valt er in de zomermaanden weinig regen op Corfu. De kans op een regenbui is minimaal, waardoor je vrijwel gegarandeerd bent van droge en zonnige dagen.

Wat mee te nemen?

Als je van plan bent om naar Corfu te reizen in de zomermaanden, is het handig om de volgende items mee te nemen:

  • Lichte kleding, waaronder shorts, zomerjurkjes en T-shirts
  • Zwemkleding en strandlakens
  • Zonnebrandcrème en after-sun lotion
  • Zonnebril en hoed of pet
  • Comfortabele schoenen voor wandelingen en excursies

Conclusie

Als je op zoek bent naar een zonnige bestemming voor je zomervakantie, is Corfu een uitstekende keuze. Met gemiddelde temperaturen van 27 tot 31 graden Celsius, weinig neerslag en veel zonuren, is het eiland een paradijs voor liefhebbers van warm weer. Of je nu wilt luieren op het strand, een cultureel uitstapje wilt maken of actief wilt zijn in de natuur, Corfu heeft voor elk wat wils. Bereid je voor op een heerlijke zomer vol zon, zee en strand!

Corfu