Gezondheid en medische faciliteiten op Corfu: apotheken en ziekenhuizen

Gezondheid en medische faciliteiten op Corfu: apotheken en ziekenhuizen

Corfu, een prachtig eiland in Griekenland, staat bekend om zijn adembenemende landschappen, historische bezienswaardigheden en heerlijke cuisine. Maar wat als je tijdens je verblijf medische hulp nodig hebt? In dit artikel bespreken we de gezondheidszorg en medische faciliteiten op Corfu, inclusief informatie over apotheken en ziekenhuizen.

Apotheken op Corfu

Gelukkig zijn er veel apotheken verspreid over het hele eiland. In de meeste steden en dorpen vind je minstens één apotheek die vaak geopend is tijdens kantooruren. Hier zijn enkele dingen die handig zijn om te weten over apotheken op Corfu:

 • Openingstijden kunnen variëren, maar de meeste apotheken zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 14.00 uur en van 17.30 tot 20.30 uur. Op zaterdag zijn ze meestal open van 9.00 tot 14.00 uur.
 • ‘s Avonds, in het weekend en op feestdagen is er altijd een apotheek die 24 uur per dag geopend is voor noodgevallen. In elke stad staat aangegeven welke apotheek op dat moment dienst heeft.
 • De meeste apotheken hebben een goed assortiment aan geneesmiddelen, huidverzorgingsproducten en andere medische benodigdheden.
 • Het is handig om altijd contant geld bij je te hebben, aangezien niet alle apotheken creditcardbetalingen accepteren.

Ziekenhuizen op Corfu

In het geval dat je medische hulp nodig hebt die verder gaat dan wat een apotheek kan bieden, zijn er verschillende ziekenhuizen op Corfu waar je terecht kunt. Hier zijn enkele belangrijke zaken om te weten over de ziekenhuizen op het eiland:

 • Het belangrijkste ziekenhuis op Corfu is het General Hospital of Corfu, gelegen in de stad Kerkyra. Het ziekenhuis biedt een breed scala aan medische diensten en heeft een spoedeisende hulpafdeling voor noodgevallen.
 • Naast het algemene ziekenhuis zijn er ook gespecialiseerde klinieken en medische centra op het eiland, waaronder een oogheelkundige kliniek, een tandheelkundig centrum en een aantal privéklinieken.
 • De meeste artsen en verpleegkundigen in de ziekenhuizen op Corfu spreken Engels, dus taal hoeft geen barrière te zijn bij het zoeken naar medische hulp.
 • In geval van een noodgeval kun je het Europese alarmnummer 112 bellen, dat je in contact brengt met de ambulance, politie of brandweer.

Bescherming tegen de zon en insectenbeten

Nog een belangrijk aspect van gezondheid op Corfu is bescherming tegen de zon en insectenbeten. Hier zijn een aantal tips om gezond te blijven tijdens je verblijf op het eiland:

 • Gebruik altijd zonnebrandcrème met een hoge SPF om je huid te beschermen tegen de sterke zonnestralen. Vergeet ook niet een hoed en zonnebril te dragen.
 • Om insectenbeten te voorkomen, kun je een muggenspray of -crème gebruiken en lichte, bedekkende kleding dragen, vooral tijdens de avonduren.
 • Het drinken van voldoende water is ook belangrijk om gehydrateerd te blijven, vooral in de zomermaanden wanneer de temperaturen hoog kunnen oplopen.

Conclusie

Gezondheid en medische faciliteiten op Corfu zijn goed verzorgd, met een groot aantal apotheken en ziekenhuizen verspreid over het eiland. Of je nu medische hulp nodig hebt, beschermd wilt zijn tegen de zon en insecten, of gewoon voorbereid wilt zijn op noodgevallen, het is altijd goed om te weten waar je terecht kunt. Met de juiste voorzorgsmaatregelen zul je hopelijk geen problemen ondervinden en volop kunnen genieten van al het moois dat Corfu te bieden heeft.

Corfu