Het huren van een auto op Corfu: tips en aanbevelingen

Het huren van een auto op Corfu: tips en aanbevelingen

Waarom een auto huren op Corfu?

Corfu is een prachtig eiland met veel te ontdekken. Hoewel het openbaar vervoer redelijk goed is, kan het huren van een auto je de vrijheid geven om op je eigen tempo het eiland te verkennen. Van afgelegen stranden tot schilderachtige dorpjes, een auto geeft je de mogelijkheid om alle verborgen pareltjes van Corfu te ontdekken.

Waar huur je een auto?

Er zijn tal van autoverhuurbedrijven op Corfu, zowel op de luchthaven als in de belangrijkste steden en toeristische gebieden. Het is belangrijk om van tevoren onderzoek te doen naar de verschillende verhuurbedrijven en hun voorwaarden. Je kunt online prijzen en recensies vergelijken om het beste aanbod te vinden.

Tips voor het huren van een auto op Corfu:

 • Vergelijk prijzen online om de beste deal te vinden.
 • Controleer de verzekering en de voorwaarden van het verhuurbedrijf.
 • Kies voor een betrouwbaar verhuurbedrijf met goede recensies.
 • Reserveer van tevoren, vooral in het hoogseizoen.

Welke auto te huren?

De keuze van de auto hangt af van jouw behoeften en reisgezelschap. Als je met een gezin reist, wil je misschien een ruime auto met airconditioning. Als je van plan bent om het achterland van Corfu te verkennen, kan een terreinwagen van pas komen. Er zijn verschillende opties beschikbaar, variërend van compacte auto’s tot luxe modellen.

Aanbevelingen voor het type auto:

 • Voor gezinnen: kies voor een ruime auto met airconditioning.
 • Voor off-road avonturen: overweeg een terreinwagen.
 • Voor een romantische trip: ga voor een cabriolet en geniet van de prachtige kustlijn.

Verkeersregels en rijden op Corfu

Het rijden op Corfu kan anders zijn dan waar je vandaan komt, dus het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de lokale verkeersregels. In Griekenland rijdt men aan de rechterkant van de weg en de maximumsnelheid is 50 km/u in de stad en 90 km/u op snelwegen. Zorg ervoor dat je de verkeersregels kent en veilig rijdt.

Belangrijke verkeersregels om te onthouden:

 • Rijdt aan de rechterkant van de weg.
 • Het dragen van een veiligheidsgordel is verplicht.
 • Het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden is verboden.

Ontdekken met je huurauto

Met een huurauto kun je gemakkelijk de prachtige bezienswaardigheden van Corfu ontdekken, zoals de oude binnenstad van Corfu, de stranden van Paleokastritsa en de schilderachtige dorpjes in het binnenland. Plan je route van tevoren en bereid je voor op adembenemende uitzichten en authentieke Griekse ervaringen.

Topattracties om te bezoeken met je huurauto:

 • Paleokastritsa: verken de prachtige baaien en kloosters.
 • Corfu-stad: wandel door de smalle straatjes en bewonder de Venetiaanse architectuur.
 • Achilleion paleis: bezoek dit prachtige paleis met panoramisch uitzicht op zee.

Samenvatting

Het huren van een auto op Corfu biedt je de vrijheid om het eiland op je eigen tempo te verkennen. Door vooraf onderzoek te doen naar verhuurbedrijven, het juiste type auto te kiezen en op de hoogte te zijn van de verkeersregels, kun je een zorgeloze en onvergetelijke roadtrip op Corfu beleven. Ontdek de prachtige bezienswaardigheden en geniet van de authentieke Griekse ervaringen die Corfu te bieden heeft.

Corfu