Hey Hoo

Vooorrrnnnn

Londen staat bekend om zijn bruisende stadssfeer, maar wist je dat het ook een schat aan groene ruimtes heeft? Van uitgestrekte parken tot kleine verborgen tuinen, Londen biedt een verscheidenheid aan groene oases waar je kunt ontsnappen aan de drukte van de stad. In deze gids zullen we enkele van de beste groene ruimtes van Londen verkennen.

1. Hyde Park

Hyde Park is waarschijnlijk het meest bekende groene gebied van Londen. Met zijn uitgestrekte grasvelden, sierlijke fonteinen en Serpentine meer, is Hyde Park een populaire plek voor inwoners en toeristen. Hier kun je genieten van een ontspannen picknick, een boottocht maken op het meer of gewoon wandelen en genieten van de prachtige omgeving.

2. Kensington Gardens

Kensington Gardens is direct verbonden met Hyde Park en biedt een meer verfijnde sfeer. Het is de thuisbasis van het beroemde Kensington Palace, waar Prins William en Kate Middleton wonen. Geniet van de prachtige bloembedden, het betoverende Italiaanse tuinhuisje en de Kensington Palace Oranjerie. Verken het park op je eigen tempo of maak een begeleide wandeling om meer te weten te komen over de geschiedenis en flora van het park.

3. Regent’s Park

Regent’s Park is een romantisch park met uitgestrekte gazons, formele tuinen en een prachtige rozentuin. Het is ook de thuisbasis van de wereldberoemde London Zoo. Breng een dag door met het verkennen van de verschillende delen van het park, zoals Primrose Hill, waar je een fantastisch uitzicht over de skyline van Londen hebt. Vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij de pittoreske boottuinhuisjes bij het meer.

4. Hampstead Heath

Hampstead Heath is een uitgestrekt natuurgebied in Noord-Londen waar je kunt genieten van prachtige uitzichten over de stad. Het park heeft een mix van bossen, open velden, vijvers en zelfs een zwemvijver voor openbaar gebruik. Maak een wandeling over de heidevelden, beklim Parliament Hill voor een panoramisch uitzicht of ga zwemmen in de Kenwood Ladies’ Pond.

5. Richmond Park

Richmond Park is het grootste koninklijke park van Londen en een van de meest ongerepte groene ruimtes van de stad. Het park staat bekend om zijn wilde herten, uitgestrekte bossen en adembenemende uitzichten. Geniet van een ontspannen wandeling langs de kronkelende paden, breng een picknickmand mee en geniet van een rustige middag in de natuur.

6. Kyoto Garden

Als je op zoek bent naar een vredige en serene plek midden in Londen, bezoek dan de Kyoto Garden in Holland Park. Deze Japanse tuin is een verborgen juweeltje met elegante watervallen, exotische planten en kleurrijke koi-vijvers. Het is de perfecte plek om te ontsnappen aan het stadslawaai en tot rust te komen in een sfeer van rust en schoonheid.

7. Postman’s Park

Verborgen tussen de drukke straten van de City of London is Postman’s Park, een charmante en rustige tuin die gewijd is aan gewone mensen die heldhaftige daden verrichten. Hier vind je de Watts Memorial to Heroic Self-Sacrifice, een uniek monument dat de moedige daden van gewone mensen herdenkt. Wandel door de tuin, lees de verhalen op de tegels en laat je inspireren door deze gedenkwaardige plek.

Conclusie

Corfu