Informatie over drinkwater en voedselveiligheid op Corfu

Informatie over drinkwater en voedselveiligheid op Corfu

Corfu is een prachtig eiland in Griekenland dat jaarlijks duizenden toeristen trekt. Het is van groot belang dat toeristen op vakantie kunnen genieten van veilig drinkwater en voedsel. In dit artikel wordt meer informatie gegeven over de drinkwater- en voedselveiligheid op Corfu, zodat toeristen hier rekening mee kunnen houden tijdens hun verblijf.

Drinkwater op Corfu

Het drinkwater op Corfu is over het algemeen veilig om te drinken. Het wordt behandeld en gecontroleerd volgens de Europese normen en is over het algemeen van goede kwaliteit. Echter, het wordt aangeraden om voor de zekerheid flessenwater te kopen voor consumptie. Vooral in de zomermaanden kan de smaak en kwaliteit van het leidingwater variëren door de warmte. Daarnaast zijn er ook gebieden waar het leidingwater zouter smaakt vanwege de nabijheid van de zee. Toeristen wordt daarom aangeraden om zelf flessenwater te kopen en deze te gebruiken voor consumptie en het tandenpoetsen.

Waar flessenwater kopen?

Op Corfu zijn er veel supermarkten en winkels waar flessenwater te koop is. Daarnaast wordt flessenwater ook verkocht in hotels en restaurants. De prijs van flessenwater kan variëren tussen verschillende winkels, dus het loont om prijzen te vergelijken om de beste deal te vinden.

Voedselveiligheid op Corfu

De voedselveiligheid op Corfu is over het algemeen goed. Het eiland kent een rijke culinaire traditie en de lokale producten zijn van hoge kwaliteit. Echter, net zoals op andere bestemmingen, is het belangrijk om op bepaalde zaken te letten om voedselvergiftiging te voorkomen.

Hygiëne in restaurants en tavernes

  • Zorg ervoor dat het restaurant of taverne er schoon en goed onderhouden uitziet.
  • Controleer of het personeel handschoenen draagt tijdens het bereiden van voedsel.
  • Vermijd het eten van rauwe vis of vlees, tenzij het vers en afkomstig is van een betrouwbare bron.

Voedsel op markten en straatverkopers

  • Let op de hygiëne van de marktkramen en straatverkopers, en vermijd voedsel dat er niet vers uitziet.
  • Controleer of het voedsel goed wordt gekoeld, vooral bij warm weer.
  • Vermijd het eten van voedsel dat te lang in de zon heeft gelegen.

Water en ijs

  • Vermijd het drinken van ongefilterd water uit de kraan. Koop in plaats daarvan flessenwater.
  • Controleer of ijsblokjes zijn gemaakt van flessenwater in plaats van kraanwater.

Samenvatting

Corfu is een prachtige bestemming met een goede kwaliteit drinkwater en voedselveiligheid. Het wordt aangeraden om voor de zekerheid flessenwater te kopen en op bepaalde zaken te letten bij het consumeren van voedsel. Door bewust te zijn van deze zaken kunnen toeristen optimaal genieten van al het lekkers dat Corfu te bieden heeft!

Corfu