Reistips voor solo-reizigers op Corfu

Reistips voor solo-reizigers op Corfu

Corfu, gelegen in de Ionische zee, is een prachtig eiland in Griekenland dat jaarlijks duizenden toeristen trekt. Voor solo-reizigers is het eiland een ideale bestemming vanwege de vriendelijke lokale bevolking, de prachtige stranden en de rijke geschiedenis. Als je van plan bent om alleen naar Corfu te reizen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele nuttige reistips voor solo-reizigers op Corfu.

Verblijf in een hostel of guesthouse

Als solo-reiziger op Corfu is het belangrijk om een accommodatie te kiezen waar je gemakkelijk andere reizigers kunt ontmoeten. Hostels en guesthouses zijn vaak goede opties, omdat ze een gemeenschappelijke ruimte hebben waar je andere mensen kunt ontmoeten en ervaringen kunt delen. Daarnaast zijn dit soort accommodaties vaak betaalbaar, wat ideaal is voor solo-reizigers met een beperkt budget.

Aanbevolen hostels en guesthouses op Corfu:

 • Corfu Backpackers Hostel
 • The Pink Palace
 • Sunrock Hostel
 • Dolce Vita Beachfront Guesthouse

Verken het eiland met het openbaar vervoer

Corfu is een relatief klein eiland, dus het is gemakkelijk om het eiland te verkennen met het openbaar vervoer. Bussen rijden regelmatig tussen de belangrijkste steden en toeristische bestemmingen, waardoor je gemakkelijk van de ene naar de andere plek kunt reizen. Als solo-reiziger is het handig om een kaartje te kopen voor meerdere ritten, zodat je geld bespaart en flexibel bent in je reisplannen.

Belangrijke busroutes op Corfu:

Route Belangrijke steden/bezienswaardigheden
Corfu-Stad naar Paleokastritsa Paleokastritsa, Angelokastro kasteel
Corfu-Stad naar Kavos Kavos, Agios Petros strand
Corfu-Stad naar Acharavi Acharavi, Hydropolis Water Park

Neem deel aan georganiseerde activiteiten

Als solo-reiziger is het soms fijn om deel te nemen aan georganiseerde activiteiten, zodat je nieuwe mensen kunt ontmoeten en deel kunt nemen aan leuke activiteiten. Op Corfu worden verschillende tours en excursies aangeboden, variërend van boottochten rond het eiland tot wandeltochten door de natuur. Dit is een geweldige manier om het eiland te leren kennen en nieuwe vrienden te maken.

Populaire georganiseerde activiteiten op Corfu:

 • Boottocht naar de Blue Lagoon
 • Wandeling door de oude stad van Corfu
 • Wijnproeverijstour door de wijngaarden van Corfu
 • Dagexcursie naar het eiland Paxos

Wees alert en neem voorzorgsmaatregelen

Als solo-reiziger is het belangrijk om alert te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen om jezelf te beschermen. Zoals op veel toeristische bestemmingen, kunnen dieven profiteren van toeristen, vooral als ze alleen reizen. Wees extra voorzichtig met je waardevolle spullen en vermijd afgelegen gebieden, vooral ‘s avonds. Zorg er ook voor dat je altijd de contactgegevens bij de hand hebt van de plaatselijke hulpdiensten, voor het geval er iets misgaat.

Belangrijke veiligheidstips voor solo-reizigers op Corfu:

 • Bewaar je paspoort en extra geld op een veilige plek in je accommodatie
 • Vermijd afgelegen stranden en paden, vooral ‘s avonds
 • Neem altijd een mobiele telefoon mee en zorg dat deze is opgeladen
 • Houd contact met vrienden en familie, laat hen weten waar je bent

Samenvatting

Als solo-reiziger op Corfu zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden om een geweldige tijd te hebben en veilig te blijven. Kies een accommodatie waar je andere reizigers kunt ontmoeten, verken het eiland met het openbaar vervoer, neem deel aan georganiseerde activiteiten en wees alert en neem voorzorgsmaatregelen. Met deze tips kun je genieten van al het moois dat Corfu te bieden heeft, terwijl je nieuwe mensen ontmoet en prachtige herinneringen maakt.

Corfu