Traditionele Griekse kazen om te proeven op Corfu

Traditionele Griekse kazen om te proeven op Corfu

Corfu, het prachtige Griekse eiland in de Ionische Zee, staat bekend om zijn rijke culinaire traditie. Een van de heerlijke specialiteiten die je absoluut moet proeven tijdens een bezoek aan Corfu, zijn de traditionele Griekse kazen. Van zachte en romige feta tot pittige graviera, er is voor elk wat wils. In dit artikel zullen we de verschillende soorten traditionele Griekse kazen bespreken die je moet proeven op Corfu.

Feta

Feta is ongetwijfeld de meest bekende en populaire Griekse kaas. Deze weke en romige kaas wordt gemaakt van schapen- of geitenmelk en heeft een karakteristieke zoute smaak. Feta is een veelzijdige kaas die perfect is voor salades, ovenschotels en gewoon als snack. Op Corfu kun je genieten van verse feta, rechtstreeks van de lokale boerderijen. Probeer feta te combineren met verse olijven en tomaten voor de ultieme Griekse smaakervaring.

Kefalotyri

Kefalotyri is een harde kaas die wordt gemaakt van schapen- of geitenmelk. Deze kaas heeft een rijke, nootachtige smaak en wordt vaak gebruikt in hartige gerechten. Kefalotyri kan zowel vers als gerijpt worden gegeten, en op Corfu kun je genieten van beide varianten. De gerijpte kefalotyri heeft een intensere smaak en is heerlijk om te raspen over pasta of in salades.

Graviera

Graviera is een Griekse kaas met een stevige textuur en een rijke, pittige smaak. Deze kaas wordt gemaakt van schapenmelk en soms aangevuld met geitenmelk. Graviera is perfect voor het maken van saganaki, een traditioneel Grieks gerecht waarbij de kaas wordt gebakken tot een knapperige korst en vervolgens wordt geserveerd met citroen. Op Corfu kun je genieten van de beste graviera, die rechtstreeks wordt geïmporteerd uit de lokale kaasboerderijen.

Manouri

Manouri is een zachte, frisse kaas die wordt gemaakt van geiten- of schapenmelk. Deze kaas heeft een milde, boterachtige smaak en een romige textuur. Manouri is heerlijk in zoete gerechten, zoals desserts en taarten, maar het kan ook worden gebruikt als voorgerecht met wat honing en noten. Op Corfu kun je genieten van de beste verse manouri, die perfect past bij de lokale honing en gedroogd fruit.

Samenvatting

Als je op zoek bent naar een onvergetelijke culinaire ervaring, moet je zeker de traditionele Griekse kazen proeven op Corfu. Van de zoute feta tot de pittige graviera, er is voor elk wat wils. Geniet van de heerlijke smaken en aroma’s van deze unieke kazen, en ontdek de rijke culinaire traditie van Corfu.

Corfu