Vervoersmogelijkheden naar afgelegen dorpen en bezienswaardigheden op Corfu

Vervoersmogelijkheden naar afgelegen dorpen en bezienswaardigheden op Corfu

Corfu, een prachtig eiland in Griekenland, staat bekend om zijn adembenemende natuur, historische bezienswaardigheden en charmante afgelegen dorpen. Om van al dit moois te genieten, is het belangrijk om te weten welke vervoersmogelijkheden er zijn naar deze afgelegen plekken. In dit artikel zullen we de verschillende vervoersopties bespreken en ook de bezienswaardigheden op Corfu die een bezoek waard zijn.

Vervoer naar afgelegen dorpen

Corfu heeft een goed ontwikkeld wegennetwerk dat de meeste dorpen met elkaar verbindt. Voor reizigers die graag zelfstandig willen rondreizen, is het huren van een auto de beste optie. Autoverhuurbedrijven zijn te vinden op de luchthaven en in de belangrijkste steden en toeristische gebieden. Met een auto kun je op je eigen tempo de afgelegen dorpen verkennen en genieten van de prachtige uitzichten onderweg.

Voor reizigers die liever niet zelf willen rijden, zijn er ook bussen en taxi’s beschikbaar. De lokale busmaatschappij KTEL Corfu heeft een uitgebreid routenetwerk dat de meeste dorpen op het eiland bedient. De dienstregeling is redelijk frequent, maar het kan soms wat tijd kosten om van het ene dorp naar het andere te reizen. Taxi’s zijn een handige, zij het wat duurdere, optie voor wie meer flexibiliteit en comfort wil.

Bezienswaardigheden op Corfu

Corfu heeft een schat aan bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Het historische centrum van de hoofdstad, ook wel bekend als de oude stad van Corfu, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een must-see voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur. Hier vind je smalle geplaveide straatjes, imposante kerken, Venetiaanse forten en prachtige pleinen.

Naast de oude stad zijn er ook tal van prachtige stranden op Corfu, zoals Paleokastritsa Beach, Glyfada Beach en Agios Gordios Beach. Voor natuurliefhebbers is een bezoek aan het Korissionmeer en het aangrenzende Korission-strand een aanrader. Dit natuurgebied is de thuisbasis van zeldzame vogelsoorten en biedt een prachtig landschap om te verkennen.

Verder is een bezoek aan de dorpjes Pontikonisi en Kanoni een aanrader. Hier vind je pittoreske straatjes, traditionele tavernes en adembenemend uitzicht over de zee. Ook het Achilleion Paleis, ooit eigendom van keizerin Sissi van Oostenrijk, is een populaire bezienswaardigheid vanwege de prachtige tuinen en het indrukwekkende paleis zelf.

Handige tips voor het verkennen van Corfu

– Als je van plan bent om een auto te huren, zorg er dan voor dat je een internationaal rijbewijs hebt, aangezien dit in sommige gevallen verplicht kan zijn.
– Houd rekening met het weer en zorg ervoor dat je genoeg water en zonnebrandcrème meeneemt als je van plan bent om de afgelegen dorpen te verkennen.
– Voor het bezoeken van bezienswaardigheden is het handig om van tevoren de openingstijden en toegangsprijzen te controleren, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Al met al is Corfu een prachtige bestemming met veel te bieden voor reizigers die graag off the beaten track willen gaan. Met de verschillende vervoersmogelijkheden die beschikbaar zijn, is het verkennen van de afgelegen dorpen en bezienswaardigheden op Corfu een fantastische ervaring.

Corfu