Excursie naar het Byzantijnse kasteel van Angelokastro

Excursie naar het Byzantijnse kasteel van Angelokastro

Het Byzantijnse kasteel van Angelokastro is een van de meest indrukwekkende historische bezienswaardigheden van Griekenland. Gelegen in het noordwesten van het eiland Korfoe, biedt dit oude fort prachtige uitzichten en een fascinerende geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Een excursie naar dit kasteel is een absolute must voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur.

Geschiedenis van het kasteel

Het kasteel van Angelokastro, wat “Engelenkasteel” betekent, is gebouwd in de 13e eeuw op de top van een steile rots. Het diende oorspronkelijk als verdedigingsfort tegen piraten en indringers. Later, in de Byzantijnse periode, werd het de belangrijkste vesting van het eiland. Het kasteel heeft vele invasies en belegeringen doorstaan, waaronder aanvallen van Venetianen, Ottomanen en andere mogendheden. De rijke geschiedenis van het kasteel wordt weerspiegeld in de verdedigingswerken en architectonische details die nog steeds te bewonderen zijn.

Belangrijke punten van de geschiedenis

 • 13e eeuw: bouw van het kasteel
 • Verdediging tegen piraten
 • Byzantijnse periode
 • Aanvallen van Venetianen en Ottomanen

Architectuur en uitzichten

De architectuur van het kasteel is imposant en goed bewaard gebleven. De indrukwekkende stenen muren, torens en poorten getuigen van de militaire kracht en strategische ligging van het fort. Vanaf de top van het kasteel kunnen bezoekers genieten van adembenemende uitzichten over de Ionische Zee en het groene landschap van Korfoe. Het is een ideale plek voor fotografie en om de schoonheid van de natuur te bewonderen. Bovendien is het ook een geweldige plek om meer te leren over de architectuur en technieken die werden gebruikt in de middeleeuwen.

Kenmerken van de architectuur

 • Stenen muren en torens
 • Strategische ligging
 • Uitzichten over de Ionische Zee

Excursiemogelijkheden

Er zijn verschillende manieren om het kasteel van Angelokastro te bezoeken. Veel toeristen kiezen ervoor om een georganiseerde excursie te boeken, waarbij een gids hen rondleidt en uitleg geeft over de geschiedenis en de betekenis van het kasteel. Anderen verkiezen om op eigen houtje het kasteel te verkennen, wat ook mogelijk is. Het is belangrijk om te onthouden dat het kasteel op een steile helling ligt, wat betekent dat een goede fysieke conditie nodig is voor een bezoek.

Excursieopties

Georganiseerde excursie Zelfstandig bezoek
Gids geeft uitleg Vrijheid om zelf rond te kijken
Mogelijkheid om vervoer te regelen Moet eigen vervoer regelen

Aanbevelingen voor bezoekers

Als u van plan bent om het Byzantijnse kasteel van Angelokastro te bezoeken, zijn hier een paar aanbevelingen die u in gedachten kunt houden. Ten eerste, draag comfortabele schoenen, want de wandeling naar het kasteel kan enigszins inspannend zijn vanwege de steile helling. Zorg er ook voor dat u voldoende water en bescherming tegen de zon meeneemt, vooral in de zomermaanden. Ten slotte, vergeet niet uw camera mee te nemen om de prachtige uitzichten vast te leggen.

Aanbevelingen

 • Draag comfortabele schoenen
 • Neem voldoende water mee
 • Bescherming tegen de zon
 • Vergeet uw camera niet

Samenvatting

Een excursie naar het Byzantijnse kasteel van Angelokastro is een unieke kans om de indrukwekkende geschiedenis en architectuur van dit oude fort te ontdekken. Met adembenemende uitzichten en fascinerende verhalen, is dit kasteel een must-see bestemming voor reizigers naar Korfoe. Of u nu de voorkeur geeft aan een georganiseerde excursie met een gids of een zelfstandig bezoek, het kasteel van Angelokastro zal zeker een onvergetelijke ervaring bieden.

Corfu