Het huren van een auto of scooter op Corfu: regels en aanbevelingen

Het huren van een auto of scooter op Corfu: regels en aanbevelingen

Corfu is een prachtig eiland in Griekenland en een populaire bestemming voor toeristen. Om het eiland te verkennen, is het huren van een auto of scooter een uitstekende keuze. In dit artikel zullen we de regels en aanbevelingen bespreken voor het huren van een voertuig op Corfu, zodat je optimaal kunt genieten van je vakantie.

Autoverhuur op Corfu

Autoverhuur is een populaire optie voor toeristen die Corfu willen verkennen. Er zijn verschillende internationale autoverhuurbedrijven actief op het eiland, evenals lokale verhuurbedrijven. Het is belangrijk om enkele zaken te overwegen bij het huren van een auto op Corfu:

 • Leeftijdseisen: De minimumleeftijd voor het huren van een auto op Corfu is meestal 21 jaar, maar sommige autoverhuurbedrijven kunnen een hogere minimumleeftijd hanteren.
 • Rijbewijs: Een geldig rijbewijs is vereist om een auto te huren op Corfu. Zorg ervoor dat je jouw rijbewijs bij je hebt wanneer je het voertuig ophaalt.
 • Verzekering: Controleer vooraf de verzekeringsopties bij het huren van een auto op Corfu. Een uitgebreide verzekering is aan te bevelen om eventuele onvoorziene kosten te voorkomen.
 • Tankbeleid: Let op het tankbeleid van het verhuurbedrijf. Sommige hanteren een “vol-vol” beleid, waarbij je de auto met een volle tank terug moet brengen.
 • Extra’s: Overweeg of je extra’s zoals een GPS-navigatiesysteem of een kinderzitje nodig hebt bij het huren van een auto op Corfu.

Scooterverhuur op Corfu

Naast autoverhuur is het huren van een scooter een populaire manier om je op Corfu te verplaatsen. Scooters zijn wendbaar en ideaal voor het verkennen van de smalle straatjes en pittoreske dorpjes van het eiland. Hier zijn enkele zaken om rekening mee te houden bij het huren van een scooter op Corfu:

 • Leeftijdseisen: De minimumleeftijd voor het huren van een scooter op Corfu is meestal 18 jaar. Sommige verhuurbedrijven kunnen echter een hogere minimumleeftijd hanteren.
 • Rijbewijs: Een geldig rijbewijs is vereist om een scooter te huren op Corfu. Zorg ervoor dat je jouw rijbewijs bij je hebt wanneer je de scooter ophaalt.
 • Verzekering: Controleer de verzekeringsdekking bij het huren van een scooter op Corfu. Een goede aansprakelijkheidsverzekering is belangrijk om eventuele ongelukken te dekken.
 • Beschermende kleding: Het dragen van een helm is verplicht voor zowel de bestuurder als de passagier bij het rijden op een scooter op Corfu. Zorg ervoor dat de verhuurbedrijf helmen verstrekt.
 • Staat van de scooter: Voordat je de scooter huurt, controleer de staat van het voertuig en maak eventuele schade op voorhand kenbaar aan het verhuurbedrijf.

Verkeersregels op Corfu

Het is essentieel om op de hoogte te zijn van de verkeersregels op Corfu voordat je een auto of scooter huurt. Enkele belangrijke verkeersregels waar je rekening mee moet houden zijn:

 • Rijden aan de rechterkant: Op Corfu rijdt men aan de rechterkant van de weg, net als in de meeste Europese landen.
 • Alcoholgebruik: De wettelijke limiet voor alcoholgebruik tijdens het rijden op Corfu is 0,5 promille. Overtreding van deze regel kan leiden tot zware boetes en intrekking van je rijbewijs.
 • Maximumsnelheid: De maximumsnelheid in bebouwde gebieden op Corfu is 50 km/u, terwijl buiten de bebouwde kom de maximumsnelheid 90 km/u is, tenzij anders aangegeven.
 • Parkeren: Let op de parkeerregels en -borden wanneer je jouw gehuurde voertuig parkeert op Corfu om boetes te voorkomen.

Aanbevelingen voor het huren van een voertuig op Corfu

Om ervoor te zorgen dat het huren van een auto of scooter op Corfu soepel verloopt, volgen hier enkele aanbevelingen:

 • Zorg ervoor dat je de Algemene Voorwaarden van het verhuurbedrijf leest voordat je een voertuig huurt, om onaangename verrassingen te voorkomen.
 • Controleer de staat van het voertuig en maak eventuele schade op voorhand kenbaar aan het verhuurbedrijf om discussies achteraf te voorkomen.
 • Maak jezelf vertrouwd met de route die je wilt volgen en eventuele bezienswaardigheden die je wilt bezoeken voordat je vertrekt.
 • Wees voorzichtig en respecteer de verkeersregels om een veilige en aangename rijervaring op Corfu te garanderen.
 • Let op de weersomstandigheden en pas je rijstijl hierop aan, vooral tijdens de warme zomermaanden waarop het eiland drukker kan zijn.

Besluit

Het huren van een auto of scooter op Corfu is een geweldige manier om het eiland te verkennen en alle prachtige bezienswaardigheden te ontdekken. Door rekening te houden met de regels en aanbevelingen die we in dit artikel hebben besproken, kun je vol vertrouwen en met volle teugen genieten van je avontuur op Corfu.

Corfu