Informatie over lokale festivals en evenementen op Corfu

Ontdek de lokale festivals en evenementen op Corfu

Corfu, een prachtig eiland gelegen in de Ionische Zee, staat niet alleen bekend om zijn prachtige stranden en historische bezienswaardigheden, maar ook om zijn levendige lokale festivals en evenementen. Of je nu geïnteresseerd bent in muziek, eten, tradities of kunst, er is altijd wel iets te beleven op Corfu. In dit artikel zullen we je alles vertellen over de meest populaire festivals en evenementen op dit betoverende eiland.

Zomerfestivals

De zomermaanden zijn bijzonder levendig op Corfu, met tal van festivals en evenementen die de straten vullen met muziek, dans en vrolijkheid. Een van de meest populaire zomerfestivals is het Corfu Beer Festival, waar bezoekers kunnen genieten van een breed scala aan lokale en internationale bieren, evenals live muziek en traditionele Griekse gerechten. Daarnaast is het Corfu Jazz Festival een must-visit voor liefhebbers van jazzmuziek. Dit meerdaagse evenement trekt topartiesten van over de hele wereld aan en wordt gehouden op verschillende locaties in de stad.

Zomerfestivals op Corfu:

  • Corfu Beer Festival
  • Corfu Jazz Festival
  • Corfu International Film Festival

Religieuze festivals

Corfu kent ook een rijke traditie van religieuze festivals die het hele jaar door plaatsvinden. Een van de meest opvallende is het Feest van Agios Spyridon, de beschermheilige van het eiland, dat elk jaar op 11 augustus wordt gevierd. Tijdens dit festival worden de overblijfselen van de heilige in een processie door de straten van Corfu-stad gedragen, terwijl de lokale bevolking kerkelijke hymnes zingt en vuurwerk afsteekt.

Religieuze festivals op Corfu:

  • Feest van Agios Spyridon
  • Pasen op Corfu

Culturele evenementen

Naast de traditionele festivals zijn er ook tal van culturele evenementen die het hele jaar door op Corfu plaatsvinden. Het Corfu Art Festival, bijvoorbeeld, brengt kunstenaars uit binnen- en buitenland samen voor tentoonstellingen, workshops en optredens. Daarnaast is het Corfu Olive Festival een geweldige manier om meer te leren over de eeuwenoude olijfboomcultuur van het eiland, met proeverijen, rondleidingen en ambachtelijke markten.

Culturele evenementen op Corfu:

  • Corfu Art Festival
  • Corfu Olive Festival
  • Corfu International Book Fair

Bijwonen van festivals op Corfu

Als je van plan bent om een van de festivals of evenementen op Corfu bij te wonen, is het handig om te weten wanneer ze plaatsvinden. Hieronder vind je een overzicht van de datums van de meest populaire festivals en evenementen op Corfu:

Festival/evenement Datum
Corfu Beer Festival Laatste week van september
Corfu Jazz Festival Juni/juli
Feest van Agios Spyridon 11 augustus
Corfu Olive Festival Oktober/november

Ongeacht wanneer je Corfu bezoekt, er is altijd wel een festival of evenement om van te genieten. Van muziek en dans tot religieuze tradities en culturele vieringen, de lokale festivals en evenementen op Corfu bieden een unieke kans om de levendige en diverse cultuur van het eiland te ervaren.

Corfu