Rolstoeltoegankelijk vervoer op Corfu: faciliteiten en voorzieningen

Rolstoeltoegankelijk vervoer op Corfu: faciliteiten en voorzieningen

Corfu, een prachtig Grieks eiland dat bekend staat om zijn turquoise wateren, pittoreske dorpjes en weelderige groene landschappen. Maar wat als je afhankelijk bent van een rolstoel? Is Corfu toegankelijk voor mensen met een mobiliteitsbeperking? Gelukkig zijn er op het eiland steeds meer voorzieningen en faciliteiten voor rolstoelgebruikers, waaronder rolstoeltoegankelijk vervoer. In dit artikel zullen we de verschillende aspecten van rolstoeltoegankelijk vervoer op Corfu bespreken.

Vervoer van en naar de luchthaven

Als rolstoelgebruiker wil je natuurlijk comfortabel van en naar de luchthaven van Corfu kunnen reizen. Gelukkig zijn er diverse vervoersopties beschikbaar, waaronder aangepaste taxi’s en minibusjes die rolstoeltoegankelijk zijn. Deze voertuigen zijn uitgerust met een oprijplaat en voldoende ruimte voor rolstoelen, zodat je zonder problemen van en naar de luchthaven kunt reizen.

Belangrijke punten:

 • Aangepaste taxi’s en minibusjes beschikbaar
 • Oprijplaat en ruimte voor rolstoelen
 • Comfortabel en veilig vervoer

Openbaar vervoer

Als je het eiland wilt verkennen, kun je gebruikmaken van het openbaar vervoer op Corfu. Gelukkig zijn veel bussen en touringcars rolstoeltoegankelijk, met speciale plekken voor rolstoelen en oprijplaten voor gemakkelijke instap. Het openbaar vervoer op Corfu is dus een goede optie voor rolstoelgebruikers die het eiland willen ontdekken.

Belangrijke punten:

 • Rolstoeltoegankelijke bussen en touringcars
 • Speciale plekken voor rolstoelen
 • Oprijplaten voor gemakkelijke instap

Aangepaste autoverhuur

Wil je liever met een eigen auto het eiland verkennen? Ook dat is mogelijk op Corfu, want er zijn diverse autoverhuurbedrijven die aangepaste voertuigen aanbieden voor rolstoelgebruikers. Deze auto’s zijn voorzien van speciale aanpassingen, zoals oprijplaten en extra ruimte voor rolstoelen, zodat je comfortabel en zelfstandig het eiland kunt verkennen.

Belangrijke punten:

 • Aangepaste autoverhuur beschikbaar
 • Speciale aanpassingen voor rolstoelgebruikers
 • Zelfstandig het eiland verkennen

Strandvervoer

Corfu staat bekend om zijn prachtige stranden, maar hoe kun je als rolstoelgebruiker genieten van een dagje aan zee? Gelukkig zijn er op diverse stranden op Corfu strandrolstoelen beschikbaar, waarmee je eenvoudig over het zand kunt bewegen. Daarnaast bieden sommige strandclubs en hotels ook rolstoeltoegankelijke shuttleservices aan, zodat je comfortabel van en naar het strand kunt reizen.

Belangrijke punten:

 • Strandrolstoelen beschikbaar op diverse stranden
 • Rolstoeltoegankelijke shuttleservices aangeboden door strandclubs en hotels
 • Comfortabele toegang tot de stranden

Samenvatting

Corfu is steeds meer rolstoelvriendelijk geworden, met diverse faciliteiten en voorzieningen voor rolstoelgebruikers. Van aangepast vervoer van en naar de luchthaven, rolstoeltoegankelijk openbaar vervoer, aangepaste autoverhuur tot strandvervoer, er zijn volop mogelijkheden voor rolstoelgebruikers om comfortabel en zelfstandig het eiland te verkennen. Met deze voorzieningen is Corfu een geweldige bestemming voor iedereen, ongeacht mobiliteitsbeperkingen.

Corfu