Zeewater temperatuur op Corfu gedurende het jaar

Zeewater temperatuur op Corfu gedurende het jaar

Corfu is een prachtig eiland in de Ionische Zee en staat bekend om zijn kristalheldere water en prachtige stranden. De zeewater temperatuur op Corfu is een belangrijke factor voor toeristen die van plan zijn om te genieten van de prachtige stranden en de zee. In dit artikel zullen we de zeewater temperatuur op Corfu gedurende het jaar bespreken en wat dit betekent voor toeristen die het eiland bezoeken.

Seizoenen op Corfu

Corfu kent vier seizoenen: lente, zomer, herfst en winter. Elk seizoen heeft zijn eigen kenmerken en invloed op de zeewater temperatuur. Laten we eens kijken naar de zeewater temperatuur in elk seizoen.

Lente

In de lente begint de zeewater temperatuur op Corfu te stijgen na de koudere wintermaanden. In maart is de gemiddelde zeewater temperatuur ongeveer 15°C. Naarmate de lente vordert, stijgt de temperatuur gestaag en tegen eind mei bereikt het gemiddelde zeewater temperatuur een comfortabele 20°C. Dit maakt de lente een aangename tijd om te genieten van de zeeactiviteiten op Corfu.

Zomer

De zomer is veruit het populairste seizoen voor toeristen die het eiland bezoeken. Dit is te danken aan de warme temperaturen en het warme zeewater. In juni begint de gemiddelde zeewater temperatuur op te lopen tot ongeveer 24°C en in juli en augustus kan het zeewater zelfs oplopen tot een aangename 27-28°C. Dit maakt de zomer de perfecte tijd om te zwemmen, snorkelen en te genieten van alle watersporten die Corfu te bieden heeft.

Herfst

Na een warme zomer begint de zeewater temperatuur op Corfu geleidelijk af te nemen. In september is de gemiddelde zeewater temperatuur nog steeds een comfortabele 25°C, maar tegen eind oktober begint het af te koelen tot ongeveer 22°C. Toch is de herfst nog steeds een goede tijd om te genieten van de zee, aangezien het water nog steeds relatief warm is in vergelijking met veel andere bestemmingen.

Winter

In de wintermaanden daalt de zeewater temperatuur op Corfu aanzienlijk. In januari kan de gemiddelde zeewater temperatuur zo laag zijn als 14°C. Zwemmen en andere watersporten zijn dan over het algemeen minder populair, maar het eiland heeft nog steeds veel te bieden voor winterseizoenstoeristen, zoals wandelen, sightseeing en genieten van de lokale cultuur.

Gemiddelde zeewater temperatuur

Om een beter overzicht te krijgen van de zeewater temperatuur gedurende het jaar op Corfu, hebben we de gemiddelde zeewater temperatuur per maand in een tabel samengevat:

Maand Gemiddelde zeewatertemperatuur (°C)
Januari 14°C
Februari 14°C
Maart 15°C
April 17°C
Mei 20°C
Juni 24°C
Juli 27°C
Augustus 27°C
September 25°C
Oktober 22°C
November 19°C
December 16°C

Conclusie

De zeewater temperatuur op Corfu varieert gedurende het jaar, met warme zomers en milde winters. Voor toeristen die van plan zijn om te genieten van de prachtige stranden en de zeeactiviteiten, is het handig om rekening te houden met deze variaties. Of je nu van plan bent om te zwemmen, te zonnebaden of te snorkelen, de zeewater temperatuur op Corfu biedt voor elk seizoen verschillende mogelijkheden. Dus pak je zwemspullen in en geniet van de prachtige stranden en kristalheldere wateren van Corfu!

Corfu